Val av gym i Tyresö

Idag har jag kollat upp några gym som erbjuder träning här i Tyresö. Under den kommande veckan tänkte jag prova de alla och utvärdera fördelar och nackdelar. Det känns väldigt spännande! Jag kommer att markera de gym som jag redan besökt och om ni vill läsa om min upplevelse kan ni bara skrolla ner.

Här kommer en liten översikt av de olika gymmen:

1. Tyresö Gym & Hälsocenter               * * * * av 5 möjliga

2. Friskis & Svettis                                 * * * * av 5 möjliga

3. Medley Tyresö simhall                          * * *  av 5 möjliga

4. Flex Sports club Tyresö                        * *  av 5 möjliga

5. Flex Sports club Tyresö Gym & Cardio

6. Curves Tyresö

7. Tyresö Sportcentrum (gym)                *  av 5 möjliga

Imorgon tänkte jag gå upp tidigt och provträna i ett av dem. Tyvärr var det endast ett av gymmen (Tyresö gym och hälsocenter) som erbjöd provträning gratis, vilket är förvånande med tanke på den konkurrensen som finns idag på marknaden. De andra vill att man betalar allt från 50 kronor (om man är medlem på F&S) till hela 150 kronor som jag då tycker låter i överkant för en provträning.

Tyresö gym och hälsocenter öppnar redan vid 5.00 på morgonen, men på sajten står att den är bemannad från klockan nio. Så klockan nio it is! Nu ska jag ladda med sömn så jag orkar men ett grymt träningspass imorgon!

2015-02-16  23:02:03

————————————————————————————————————-

Nu när jag äntligen är hemma ska jag berätta hur det har gått idag. Tanken var att jag skulle provträna idag endast på Tyresö Gym & Hälsocenter, men jag kände att jag ville avsluta dagen med ett pass till så på eftermiddagen tog jag mig till Medley Tyresö simhall som bara ligger på 5 minuters avstånd från Tyresö centrum.

Men nu först ska jag berätta om förmiddagen. Någonstans vid 8.30 tog jag en promenad mot Tyresö Gym & Hälsocenter. Gymmet som finns i Skrubbaområdet, ligger lite off – så har man inte en bil eller en cykel måste man vara beredd på att gå en bit, åt andra sidan kan man ju springa ett par kilometer och se det som en uppvärmning ☺

Tyresö gym & Hälsocenters öppettider är 05.00- 23.00, men den är endast bemannad från 9-20( ej lör. sönd.) Så jag gick dit vid 9.

När jag steg in så kände jag mig på en gång hemma. Trevlig inredning med mycket rött på väggarna och trä ger gymmet värme och karaktär. Jag ringde på klockan vid receptionen och en kille kom mot mig leende. Jag blev väldigt trevligt bemött och fick veta att jag kan träna gratis i en hel vecka och även boka mig på pass om jag vill testa.

Samtidig med mig kom en tjej med en liten bebis in – hon ville testa ett pass för nyblivna mammor på våningen ovan. Även hon blev väldigt trevligt bemött.

Jag har fått en liten bricka som jag kan använda veckan ut så jag kan gå och träna de tider jag vill under provveckan. Det tycker jag var väldigt generöst! Tummen upp!

IMG_2938-0

Gymmet består av två våningar – bottenvåningen är till för styrketräning och övervåningen är till för gruppträningar bl.a.

Stället är väldigt fräscht- rent och luftigt. Jag började passet med att springa på rullbandet, men blev besviken pga. stora Tv-skärmar som hänger bara några centimeter från ens näsa när man står på löpbandet. Väldigt störande, tycker jag. Jag gillar att springa i lugn och ro och vill helst inte ha någon blinkande skärm framför mig.

Efter det gick jag till ”fria vikters avdelning”. Där blev jag genast kär i de gamla hantlarna som gymmet behöll från 80-talet. Jag blev helt såld på retro.
Jag körde armar och rygg och gick upp för att se på gruppträningen och köra mage.

IMG_2884-0IMG_2904-0IMG_2893-0IMG_2892-0IMG_2885-0

Jag tycker att lösningen med två våningar verkar vara perfekt för gymmet. Man delade upp det så att alla kan ha sitt eget ”hörn” på gymmet både de som gillar att köra cardio och maskiner och de som vill styrketräna med fria vikter – det finns utrymme för alla.

Under tiden då jag var på gymmet tränade ca 30 personer i blandade åldrar där. De flesta var dock på pass på övervåningen.

Priset för ett månadskort sträcker sig från 329 – 595 kronor beroende på bindningstiden.

Tyresö Gym & Hälsocenter har en härlig atmosfär och jag gick därifrån med en känsla av tillfredställelse.

Fördelar: Trevligt bemötande; fräscht och luftigt; hemtrevlig lokal; retrokänsla; många stationer ( kan inte tänka mig att det någonsin blir köar i den lokalen); känns som ett gym där alla får plats; långa öppettider; personligt.

Nackdelar: Gymmet ligger lite off; alldeles för många TV-skärmar på gymmet för min smak ( jag går till gymmet för att varva ner och fokusera på träningen ); ett ganska litet omklädningsrum med bara 16 stycken skåp ( undrar hur det ser ut när det kommer mycket folk ); man kan inte boka pass på nätet utan måste ringa till gymmet eller boka på plats.

Tyresö Gym & Hälsocenter får    * * * *  av 5 möjliga

Här kommer en liten bildgalleri från Tyresö Gym & Hälsocenter

IMG_2880-0

IMG_2881-0

IMG_2894-0IMG_2895-0

IMG_2891-0

IMG_2887-0

IMG_2890

IMG_2900-0

IMG_2899-0IMG_2886-0

IMG_2898-0

IMG_2905-0IMG_2879-0

IMG_2878-0

IMG_2877-0

IMG_2875-0

Tyresö Gym & Hälsocenters hemsida: http://www.tyresogym.se/

2015-02-17  21:21:45

————————————————————————————————————-

God dag alla träningsälskare där ute! 🙂 Idag tänkte jag berätta om gårdagens träning på Medley Tyresö simhalls gym.

IMG_2907

Medley Tyresö simhall ligger endast 5 minuter från Tyresö centrum vilket är väldigt bekvämt, då det finns bra bussförbindelser. Jag kom till simhallen vid klockan 16 och då var det mest föräldrar med barn där som skulle till simskolan. Jag blev trevligt bemött, tjejen i receptionen berättade för mig att det skulle kosta 150 kronor för en gång oavsett om jag valde att träna eller simma eller både och. Skulle jag teckna för ett kort sen så skulle jag få de 150 kronorna jag betalade tillbaka. Jag fick en liten biljett som gav mig tillträde både till gym och simhallen.

IMG_2944

Visst fick jag fint bemötande, men det kändes inte alls så personligt och hjärtligt som på Tyresö Gym och Hälsocenter på förmiddagen. Däremot kan det vara kanske en fördel att gå till större hallar om man vill känna sig anonym.

Jag hamnade i omklädningsrummet fullt med småbarn och deras föräldrar. Förutom det stora omklädningsrummet för dem som ska bada fanns det ett mindre för Flex, men även där fanns barn som bytte om så det var blött på både golvet och bänkarna. Så inget enskilt omklädningsrum för dem som ska träna fanns det kan man säga.

Det finns två våningar som används för gym, på bottenvåningen kör man gruppträning/cirkelträning och på övervåningen styrketräning/gruppträning.

När jag kom upp till övervåningen var receptionen obemannad och jag såg ingen personal heller någonstans inne på gymmet. Det var redan ett tio- tjogotal personer som tränade där så jag ställde mig på löpbandet och körde en kvart. Det var faktiskt en skön upplevelse för att jag slapp stirra på en skärm utan hade utsikt ut över hela bassängen och vattnet som har en avstressande effekt, i alla fall på mig.

IMG_2918IMG_2920

Jag bytte sedan till crosstrainern , där jag stannade i en hel timme. Gymmet kändes luftigt och rent, men efter en timme kom det så mycket folk att det fanns knappt plats någonstans att stå. Vid något tillfälle var alla maskiner i princip upptagna och man fick flytta på sig när man försökte köra övningar med fria vikter, då det fanns ingenstans att stå. Då fick jag en smärre panik och bestämde mig att lämna lokalen och gå och simma istället.

IMG_2925IMG_2927

Inne i omklädningsrummet var det fortfarande blött och började bli rätt så ofräscht dessutom. Jag bytte om och gick ut till den stora bassängen. Där simmade jag i motionsspåret tillsammans med 5-6 personer i runt 15-20 minuter. Det var riktigt skönt att simma efter ett träningspass! ! ! Jag fick gå när det kom ytterligare runt 6-7 personer och det började bli helt enkelt fullt.

IMG_2937

Jag avslutade kvällen med en bubbelpool och det var en riktig höjdare för min ömma kropp!

Medley Tyresö simhall funkar absolut bäst för den som vill kunna simma efter sin träning och den som är mera stresstålig. För min egen del kan jag absolut tänka mig gå dit och simma ibland, men inte träna på gymmet. Alldeles för opersonligt och stort och stressigt.

Medley Tyresö simhalls öppettider: vard. 6.15 -21.30, lörd.8.00 -17.00, sönd.8.00 -19.00

Priset för ett månadskort är 550 :- inkl. bad

Fördelar: Trevligt bemötande; bassäng (skönt med en simtur efter träningen); bubbelpool; rent och fräscht på gymmet; bastu; ligger centralt.

Nackdelar: Gemensam omklädningsrum för dem som ska bada och träna; det blir snabbt blött och ofräscht i omklädningsrummet; opersonligt; mycket folk på eftermiddag så man får trängas;för lite plats för de som gillar att träna med fria vikter; alldeles för hög, dunkande musik på gymmet.

Medley Tyresö simhalls gym får  * * * av 5 möjliga

Här kommer lite bilder till från Medley Tyresö simhall

IMG_2908IMG_2909IMG_2911IMG_2913IMG_2912IMG_2919IMG_2928IMG_2931

Medley Tyresö simhalls hemsida: http://www.medley.se/tyreso-aquarena

2015-02-18 12:34:02

————————————————————————————————————-

Igår besökte jag Flex Sports club Vintervägen i Tyresö. Jag kom till lokalen runt 19.30. I receptionen stod en kille som glatt hejade på mig. Jag undrade om jag kunde provträna och vad det kostade. ”Det är bara att gå in, det kostar ingenting”, fick jag till svar. Han undrade även om jag ville bli inskriven på en gång för att prova på ett pass. Jag tackade nej och sa att jag styrketränar gärna istället. Vi kom överens om att han skulle berätta om priser mm då jag var klar.

IMG_2984

Jag irrade runt en stund sökandes efter omklädningsrummet eftersom jag inte har fått någon mer information om vart jag skulle. När jag kom in i omklädningsrummet fanns det tre personer där inne och redan då kändes det rätt trångt. Det fanns ett fyrtiotal skåp, men jag har svårt att se hur flera än fem personer skulle ha plats i det relativt lilla omklädningsrummet. Det var dock rent och fräscht.

IMG_2945IMG_2980

När jag var klar med ombyte tog jag mig en titt på lokalen. På övervåningen fanns det maskiner för cardioträning (löpband, cyklar, crosstrainer mm) och för styrketräning. Salen kändes stor och luftig, men saknade charm helt. Gick man vidare in i en korridor så passerade man två rum – ett spinningrum och ett rum för gymmets PT. Längst bort låg ett solarium.

IMG_2961IMG_2948IMG_2963IMG_2949

Jag började passet med en uppvärmning på löpbandet i en kvart. På Flex Sports club använder man sig av samma märke på löpband maskinerna – Technogym, som på Medley Tyresö Simhall. De känns inte så stumma och är rätt så sköna att springa på. Inne på övervåningen tränade ett tiotal personer, alla i ålder kring tjugo. Vissa kom och lämnade sina kläder på fönsterbrädan och lite varstans på gymmet. Det gav ett slarvigt intryck.

IMG_2951IMG_2960

På bottenvåningen dit jag gick senare för att träna med fria vikter låg även ett rum för gruppträningar. Ett pass avslutades precis innan – det var mestadels tjejer i blandade åldrar som deltog i det. Stämningen var på topp. Man såg många leende ansikten på väg ut ur salen. Det fanns ingen fönsterruta in till gruppträningssalen och det kan vara till både för- och nackdel. Det kan vara skönt att kunna träna i lugn och ro, utan en risk att bli utstirrad och samtidigt kan man inte se hur ett pass ser ut innan man bestämmer sig för att vara med.

IMG_2974IMG_2973

I den stora salen på bottenvåningen tränade ca ett tiotal personer i åldrar 18-30. Jag ville köra ben, men alla stationer var upptagna. Nackdelen med att det var så många ”ungdomar” var att man inte kunde klämma sig in och köra emellan deras övningar då de flesta kom i grupper på 2-3 personer och körde efter varandra. Dessutom så gjorde de flesta oändligt många set. Jag gjorde ett försök och frågade en kille om jag kunde ”köra emellan”, men fick till svar att han hade ”jätte mycket” kvar. Under väntans gång gjorde jag tre set för mage och tre set med stående rodd och marklyft. Sedan bestämde jag mig att avrunda.

IMG_2964IMG_2965

IMG_2972IMG_2971

När jag kom upp till övervåningen igen märkte jag att någon har ställt fram en våg  mitt i gången… (?)

IMG_2976IMG_2977

Inne i omklädningsrummet tog jag av mig kläderna för att äntligen få njuta av en varm bastu. Men bastun var kall och det såg ut som att den inte ha varit igång på länge. Besviket fick jag ta en snabbdusch och ställa in mig på ett varmt bad hemma istället.

IMG_2979IMG_2983

På vägen ut blev jag stoppad av samma kille i receptionen, han undrade om det hade gått bra. Jag ställde några frågor angående deras priser och deras andra gym som ligger i området. Det intressanta var att man fick betala både årsavgift på hela 399 kronor och inskrivningsavgift på 390 kronor förutom den första månadsavgiften på ca 350 kronor. Jag tyckte att det lät mycket. Dock fick man träna på Flex Sports clubs alla anläggningar. Jag fick också veta att de tar dessa avgifter för att kunna utveckla gymmet vidare bl. a. håller de på att bygga ett utegym vid Tyresö centrum.

Flex Sports club Vintervägen känns som ett gym för det yngre klientelet, möjligen för att de unga inte efterfrågar service på samma sätt som de äldre. Det är rätt så rörigt; hög, dunkande musik ( rave emellanåt); alldeles för få vikter i fria vikters avdelning; opersonligt; litet omklädningsrum; kall bastu. Jag tror att de som driver stället skulle kunna göra det så mycket bättre än vad det är, då det faktiskt finns utrymme för förändringar. Personligen kommer jag inte gå tillbaka till det gymmet.

IMG_2975IMG_2985

Fördelar: Trevligt bemötande; solarium (för dem som gillar det);långa öppettider; ligger 5 minuter från Tyresö centrum.

Nackdelar: Rörigt; kall bastu; opersonligt; litet omklädningsrum; hög, dunkande musik; ingen mysfaktor what so ever; det finns ingen plats där man kan stretcha i lugn och ro; höga års- och inskrivnings avgifter.

Flex Sports club Vintervägen får  * *    av 5 möjliga

Flex Sports clubs öppettider : Alla dagar 05.00- 24.00

Flex Sports clubs hemsida: http://flexsportsclub.se/tyreso-vintervagen/

2015-02-19  09:22:56

——————————————————————————————————

IMG_2997

Tiden går fort och nu har jag äntligen kunnat sätta mig och skriva om dagens träning på Friskis & Svettis som ligger på Bollmora gårdsväg 8 i Tyresö. Det är ungefär lika nära till Friskis & Svettis från Tyresö centrum som till Medley Tyresö simhall – från centrumet tar det alltså inte mer än 5 minuter att gå. Framme vid receptionen blev jag glatt påhejad av en äldre kvinna. Jag frågade om jag kunde provträna och även vad det kostade. Jag visade mitt kort från Friskis & Svettis stor Stockholm och fick veta att det tyvärr inte gäller i Tyresö, men att jag kunde provträna ändå – gratis. Jag fick skriva in mig på ett litet kort och hon visade för mig vart jag skulle för att byta om.

IMG_2999IMG_3001

IMG_3003

Jag blev slagen av storleken på gymmet – stora luftiga styrketräningssalar, enorma gruppträningssalar, breda korridorer och överallt var det glänsande rent och prydligt! Och väldigt trivsamt! Jag måste säga också att jag gillar det röda på väggarna.

IMG_3013IMG_3015IMG_3012IMG_3006IMG_3005

Inne i omklädningsrummet började jag leta efter skåp men hittade inga. En äldre kvinna bytte om ensam i det stora omklädningsrummet och jag passade på att fråga henne om hon visste om det fanns skåp. Hon berättade för mig att de inte hade skåp på det här gymmet och att man fick ta med sina saker utifall om man hade något värdefullt. Det fanns dock några värdeskåp ute i korridoren. Jag frågade samma kvinna om vad hon tyckte om gymmet och hur länge hon har varit medlem. Hon berättade att hon har tränat på samma gym i många år och att det var en väldigt härlig blandning åldersmässigt på gymmet. Ibland kom det instruktörer från andra Friskis & Svettis gym och körde gruppträningar på gymmet i Tyresö. Vi pratade lite till och när jag var klar med ombyte gick jag ut för att se mig om på gymmet. Jag skulle gärna ha lämnat väskan i ett skåp, men nu fick jag släpa den med mig.

IMG_3008IMG_3007IMG_3009IMG_3011

IMG_3002

Ute i korridoren efter att ha gått runt och tittat på det häftiga gymmet sprang jag på kvinnan från receptionen. Vi pratade en stund och hon berättade att gymmet är det största i Tyresö och hade omkring 7000 medlemmar! ! ! Och att det erbjöd ca 100 pass i veckan! Jag sa att jag tyckte att det såg väldigt fint ut och att det är fantastiskt rent och ordnat. Hon log och sa ”Tack, vi försöker verkligen att ta hand om stället på bästa sätt och så har vi superduktig personal som ser efter och städar.”

IMG_3016IMG_3017

Jag var så klart ivrig med att äntligen sätta igång med träningen, i salen fanns ett tiotal personer i olika åldrar – klockan var lite efter 13. Upp på löpbandet och köra i 30 minuter. Löpbandet var mjukt och skönt och det fanns även en liten luftkonditionering inbyggd i det. Jag tillhör dem som blir väldigt varma när jag springer så jag tyckte att det var prima med lite luft.

IMG_3021IMG_3025

Lagom hög och varierande musik, mycket plats, personal inne på gymmet och alla möjliga maskiner – det kändes som om gymmet inte saknade något. Gymmet har två våningar och tillräckligt med plats för både styrketräning, cardioträning, gruppträning, stretching och vila. Jag passade på och körde ben, bröst, mage och axlar – det var faktiskt så roligt att jag inte ville gå hem.

IMG_3027IMG_3032

IMG_3026IMG_3031

IMG_3028IMG_3029

IMG_3048

IMG_3020

Två timmar senare var det redan trettio- fyrtiotal personer som tränade, men det kändes fortfarande öppet, ingen trängsel förekom.

IMG_3047IMG_3035IMG_3034IMG_3042IMG_3040

IMG_3044

Jag blev supernöjd med träningen och kände mig upplyft efter att ha besökt Friskis & Svettis i Tyresö. Jag avrundade med en härlig bastustund som var riktig het, förberedd för användning.

Friskis & Svettis i Tyresö är till för alla. Det är en härlig känsla av gemenskap som genomsyrar lokalen. En super fräsch och härlig miljö. Jag kan faktiskt inte hitta något jag inte gillade, möjligen då det där med skåp i omklädningsrummet – det tycker jag Friskis & Svettis i Tyresö ska åtgärda. Annars är det toppen!

Fördelar: Trevligt bemötande; stort och luftigt; finnas alla slags maskiner och vikter man kan tänka sig behöva för träning; ingen trängsel; personal på plats; super rent; ligger centralt; alla är välkomna; billig pris på kort; fint engagemang från personalens sida.

Nackdelar: Saknas skåp i omklädningsrummet; man kan känna sig en aning anonym då det är så stort.

Friskis & Svettis i Tyresö får  * * * *  av 5 möjliga

Friskis & Svettis öppettider: Månd-torsd. 06.30-21.30, Fred 06.30-19.00, Lörd 08.30-17.00, Sönd. 09.30- 21.00

Friskis & Svettis hemsida: http://tyreso.friskissvettis.se/

2015-02-19 20:39:26

—————————————————————————————

Tyresö Sportcentrum som jag besökte idag ligger bara 5 minuter bort från Tyresö centrum. Innan jag gick dit ringde jag för att fråga om jag kunde provträna hos dem. Jag fick veta att det kostar 60 kronor, vilket jag tyckte lätt rimligt. På deras hemsida har jag läst att Tyresö Sportcentrum egentligen är en rackethall. Jag tyckte att det var roligt, då det var längre sedan jag spelade badminton, så jag ringde min vän och vi kom överens om att köra en timme lite senare. Innan dess skulle jag prova gymmet.

IMG_3110IMG_3111

När jag kom fram så möttes jag i receptionen av samma tjej som jag talade med i telefonen. Hon var väldigt trevlig och hjälpsam. Hon undrade om det var mig hon pratade tidigare med. Jag betalade för gymmet och bokade en badmintonbana till senare. Tjejen visade vart jag skulle, för att byta om och sedan träna. Jag måste nog säga att det var rätt så otydligt skyltat, både ute och inne i lokalen – det fanns ingen entréskylt vilket gjorde det hela väldigt förvirrande. Det enda man såg var en skylt till en sjukgymnast.

IMG_3145IMG_3143-0

Inne i omklädningsrummet som låg på bottenvåningen, fanns endast 12 stycken skåp med depositionsavgift på en krona. Jag börjar förstå att skåp är något många gym/sporthallar prioriterar bort. Not good – det är min uppfattning! Dessutom kändes omklädningsrummet för litet för en sporthall av den storleken.

IMG_3113IMG_3114

Väl inne på gymmet möttes jag av ett rörigt intryck, trånga utrymmen och styrketräningsmaskiner som såg ut att härstamma från förra seklet. Maskinerna gnisslade och gnällde, när man körde en övning och hade trasiga delar. Det enda charmiga med det hela var möjligen en rund metalltrappa som gick ner till bottenvåningen, men det är inget som jag skulle rekommendera för dem med höjdskräck.

IMG_3131IMG_3132IMG_3128

IMG_3126IMG_3122

Bakgrundsmusiken spelades upp från en gammal bandspelare som stod på en stol och sände reklam från radion. Jag började passet med att springa på löpbandet en halvtimme. Min vän dök upp precis då jag höll på att avrunda min uppvärmning och vi begav oss återigen till receptionen för att hämta racketar och bollar. Vi betalade 140 kronor för en bana/timme och 20 kronor för att hyra varsin racket. Jag passade på och gick runt på övervåningen, där vi var och kikade på banorna. Det såg ut att vara väldigt fina, väl omhändertagna banor i kontrast till gymmet.

IMG_3119IMG_3140-0IMG_3142-0IMG_3139IMG_3148-0IMG_3159IMG_3156IMG_3118

IMG_3154

Den kommande timmen var en härlig upplevelse – både jag och min vän gick väldigt nöjda från badmintonpasset. Jag bestämde att köra ett armpass som avslutning. Det var ett par- tre stycken personer som tränade på bottenvåningen på gymmet. Min uppfattning var att gymmet skulle vara ok som ett gratis komplement till själva rackethallen, men att ta 60 kronor för en gång eller 199 kronor för en månad, är ett hån mot kunden.

IMG_3121-1IMG_3135

Avslutningsvis vill jag säga att Tyresö Sportcentrum verkligen är en rackethall och inget annat. Vill man styrketräna, så kan man absolut hitta tusen gånger bättre alternativ för de pengarna som rackethallen begär för ett månadskort till gymmet. Vill man däremot spela badminton, tennis etc. så är det ett bra ställe att gå till.

Fördelar: Trevligt bemötande; varm bastu; sjyssta rena banor; många olika racketsporter; ligger centralt i Tyresö.

Nackdelar: Svårt att hitta in; rörigt intryck vid ingången och på gymmet; avsaknaden av skyltar inne i lokalen; gamla styrketräningsmaskiner; opersonligt; ingen musikanläggning; ostädat på gymmet; orimligt högt pris för ett gym som är i väldigt dåligt skick.

Tyresö Sportcentrum(gym) får    *   av 5 möjliga

Tyresö Sportcentrums öppettider:

Mån kl. 8.00-22.00
Tis kl. 8.00-22.00
Ons 
kl. 7.00-22.00
Tors 
kl. 8.00-22.00
Fre 
kl. 7.00-20.00
Lör 
kl. 9.00-20.00
Sön 
kl. 9.00-22.00

Tyresö Sportcentrums hemsida:http://tyresosportcenter.se/

2015-02-22  20:03:37

3 reaktioner till “Val av gym i Tyresö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s